Style 06.09.2025, 14:26

Γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο

Η συνταγή βγάζει εύκολα 4 μερίδες

Λίγα αλλά εκλεκτά υλικά έχει αυτή η απίθανη και πανεύκολη μακαρονάδα που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά. Προτιμήστε φρέσκες γαρίδες Αμβρακικού και ένα καλό ούζο και θα έχετε έχετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά.

Υλικά

Μερίδες: 4

1 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια και την ουρά)

3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες

60 ml ούζο

500 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη

0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη

1/4 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα

ξύσμα από 1 λεμόνι

400 γρ. σπαγγέτι

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

90 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τη γρήγορη γαριδομακαρονάδα με ούζο σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα και τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Πιέζουμε ελαφρά τα κεφάλια των γαρίδων, για να βγάλουν τα νόστιμα ζουμιά τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το ούζο, τα ντοματίνια, τον κρόκο Κοζάνης, την πάπρικα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.

Με μια τσιμπίδα μεταφέρουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται από αυτό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια, για να έχουμε μια ζουμερή μακαρονάδα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε στα μακαρόνια τις γαρίδες με τα σκόρδα, τα ζουμάκια που θα έχουν βγάλει και το ξύσμα λεμονιού.

Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή Gastronomos


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα