Δείτε τη συνταγή
Τι νόστιμα και μελωμένα φασολάκια! Έχουν ντομάτες σε μεγάλα, κυδωνάτα κομμάτια, αλλά και ολόκληρα καψαλισμένα ντοματίνια.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 600 γρ. φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 150 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες, σε κομμάτια
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες τσίλι
- 120 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 μάτσο ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, όπως κόλιανδρος, μαϊντανός και δυόσμος
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασολάκια με ντομάτα και μυρωδικά, αρχικά καίμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.
- Στη συνέχεια, και σοτάρουμε τα ντοματίνια για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καψαλιστούν από όλες τις πλευρές.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το τσίλι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια ντομάτας, 100 ml νερό και αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τα καψαλισμένα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε τα φασολάκια με ντομάτα και μυρωδικά.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα