Τα υλικά και η εκτέλεση
Μπιφτέκια με βρώμη και λαχανικά, αφράτα και υγιεινά.
Υλικά
Για τις πατάτες
- 8 πατάτες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κομμάτι/ια κουτάκι μπύρα (350ml)
- 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τα μπιφτέκια
- 800 γρ. κιμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 ντομάτα (τριμμένη)
- 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
- 1 κ.σ. ρίγανη (αποξηραμένη)
- 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για τα μπιφτέκια
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν.
- Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε 8 κομμάτια.
- Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50 λεπτά, τότε τα τοποθετούμε πάνω τους.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε).
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα