Style 16.05.2025, 21:06

Αγκινάρες αυγολεμονάτες με λουκάνικο

Δείτε τη συνταγή 

Μια πιο χορταστική και λιχούδικη παραλλαγή για τις αγκινάρες αυγολέμονο, με χωριάτικο λουκάνικο που τους ταιριάζει φοβερά.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
  • 3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε αγκινάρες αυγολεμονάτες με λουκάνικο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια, σοτάρουμε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίχνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε ίσα που να καλύψει τα υλικά.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο.
  • Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας.
  • Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αραιή μαρέγκα.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαρέγκα και ενσωματώνουμε απαλά.
  • Με μια κουτάλα ρίχνουμε στο μπολ δόσεις από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  • Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε μέχρι το αυγολέμονο να απλωθεί καλά.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα