Style 26.04.2025, 20:24

Αγκινάρες με αρακά, του Μοναχού Επιφάνιου

Δείτε τη συνταγή 

Ένα υπέροχο ανοιξιάτικο λαδερό. Ο Μοναχός Επιφάνιος πρότεινε να προσθέσουμε, αν βρούμε, και ένα ματσάκι αμπελοκορφάδες στις αγκινάρες με τον αρακά. Κάνουν το φαγητό ακόμα πιο ξεχωριστό.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 8 αγκινάρες
  • 1 κιλό μπιζέλια
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μάραθο
  • 4 κλαράκια δυόσμος φρέσκος
  • 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 ματσάκι αμπελοκορφάδες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαυροπίπερο
  • λίγο κύμινο
  • χυμός από 4 λεμόνια

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε τις αγκινάρες με αρακά ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με λεμόνι και λίγο αλεύρι που έχουμε ανακατέψει, για να μη μαυρίσουν.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά βότανα και τα κρατάμε σε ξεχωριστό μπολάκι.
  • Καθαρίζουμε – ξεσπυρίζουμε τον αρακά και κρατάμε μόνο τους σπόρους.
  • Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια για λίγο τον αρακά.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και, όταν αρχίσει να βράζει δυνατά, αραδιάζουμε τις αγκινάρες ομοιόμορφα, στοιχισμένες στη σειρά.
  • Μετά από δεκαπέντε λεπτά, απλώνουμε από πάνω όλα τα μυρωδικά βότανα, το αλάτι και τα μπαχαρικά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε, αλλά κουνάμε μόνο την κατσαρόλα μας προσεκτικά, δεξιά αριστερά.
  • Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού μισό λεπτό ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με τυρί φέτα ή κατίκι.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα