Είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά παραδοσιακά εδέσματα του νότου της Κρήτης
Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία έζησε την Τετάρτη 18 Ιουνίου ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος βρέθηκε στην Πόμπια για τα γυρίσματα της εκπομπής του «Akis’ Food Tour», που προβάλλεται στον Alpha.
Ο γνωστός μάγειρας, καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων του χωριού, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει εξαιρετικά παραδοσιακά εδέσματα του νότου της Κρήτης. Ανάμεσά τους ξεχώρισε ο περίφημος Τζουλαμάς Μεσαράς, που τον γοήτευσε από την πρώτη μπουκιά.
Σημαντική ήταν και η συμβολή της γνωστής ραδιοφωνικής παραγωγού και στιχουργού Ύβας Κουμαντάκη, η οποία υποδέχτηκε τον σεφ και τον μύησε στον γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής, αλλά και στην τέχνη της μαντινάδας.
Οι γυναίκες του χωριού έστησαν ένα πλούσιο παραδοσιακό τραπέζι στην πλατεία του ρολογιού με εδέσματα όπως σφουγκάτο, ρεβύθια με κοιλιά, τσιγαριαστό, χόντρο με χοχλιούς και αθούς, προσφέροντας στον Άκη Πετρετζίκη μια αυθεντική γεύση Κρήτης και αφήνοντάς τον απόλυτα ικανοποιημένο.
Η θερμή φιλοξενία συνοδεύτηκε και από δώρα, ανάμεσά τους ένα κρητικό μαχαίρι και το παραδοσιακό σαρίκι, που ο σεφ παρέλαβε με χαρά πριν αποχαιρετήσει την Πόμπια.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένεια της Ελευθερίας Σφακιανάκη για τη φιλοξενία στο σπίτι τους και για την προβολή του τοπικού τζουλαμά, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του σε όλες τις νοικοκυρές για την προετοιμασία των παραδοσιακών πιάτων, αλλά και στην Ύβα Κουμαντάκη για την πολύτιμη συμβολή της.
Η κοινότητα της Πόμπιας ανυπομονεί πλέον να δει το επεισόδιο στον Alpha, προβάλλοντας μέσα από τη γαστρονομία τον αυθεντικό χαρακτήρα και την πλούσια παράδοση του τόπου.
Με πληροφορίες από “Δια-SOS-τε τη Μεσαρά”
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα