Ένας ξηρός καρπός με πολλαπλά οφέλη
Άκρως ωφέλιμα για τον άνθρωπο και την υγεία μας θεωρούνται τα αμύγδαλα καθώς αδυνατίζουν και ρίχνουν τη χοληστερίνη. Στις παρακάτω γραμμές ρίχνουμε μια ματιά στους λόγους που τα αμύγδαλα, είναι η ιδανική προσθήκη στη διατροφή για απώλεια βάρους και τη μείωση της χοληστερίνης. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά, τρία συστατικά που συμβάλλουν στη μείωση της πείνας και στην αύξηση του κορεσμού. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων ως σνακ μπορεί να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων στα επόμενα γεύματα, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, μια μελέτη του 2015 στο Journal of the American Heart Association διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν αμύγδαλα καθημερινά, παρουσίασαν μείωση στο κοιλιακό λίπος, το οποίο συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις
Αμύγδαλα και μείωση της χοληστερίνης
Η κατανάλωση αμυγδάλων έχει συνδεθεί με τη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, τα αμύγδαλα μπορούν να μειώσουν τη «κακή» χοληστερίνη (LDL) κατά 5-10%, χωρίς να επηρεάζουν την «καλή» χοληστερίνη (HDL) .Οι φυτοστερόλες και τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχονται στα αμύγδαλα δρουν ευεργετικά στη μείωση των επιπέδων LDL. Επιπλέον, το μαγνήσιο, ένα βασικό συστατικό των αμυγδάλων, συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.
Πηγή: Ladylike.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα