Style 10.08.2024, 5:32

Πίτες ανοιχτές µε λαχανικά και τυρί κρέμα από την Αργυρώ

Τα υλικά και η εκτέλεση

Οι ιδέες για υπέροχες πιτούλες δεν έχουν τέλος. Διαλέξτε υλικά της εποχής και γευτείτε την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση.
  • Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
  • Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου.
  • Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό.
  • Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.
  • Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες.
  • Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα