Τα υλικά και η εκτέλεση
Οι ιδέες για υπέροχες πιτούλες δεν έχουν τέλος. Διαλέξτε υλικά της εποχής και γευτείτε την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
- 1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα
- 8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.
- Τα αλατοπιπερώνουμε.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση.
- Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
- Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου.
- Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό.
- Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.
- Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες.
- Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά στους 180°C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα