Αριστούχοι που πέτυχαν τους στόχους τους και βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται
Εξαιρετικές επιδόσεις πέτυχαν και φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στα Χανιά. Αριστούχοι που πέτυχαν τους στόχους τους και βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται, μιλούν στο zarpanews.gr
Με 18.350 μόρια για οδοντιατρική ο Σήφης
Ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα του και με άριστη βαθμολογία στο 3ο πεδίο, ο Ιωσήφ Δρακάκης συγκέντρωσε 18.350 μόρια και θα επιλέξει την οδοντιατρική σχολή στην Αθήνα. Έγραψε 19,4 στην Φυσική, 19,3 στην Χημεία, 19,4 στην Βιολογία και 15,5 στην Έκθεση.
«Σίγουρα χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και αρκετό διάβασμα. Όμως είναι τόσο περπατημένα αυτά τα μονοπάτια – παρότι δύσβατα- που όλοι καταλαβαίνουν τη θέση μας και μας υποστηρίζουν και αυτό είναι κάτι που το εισπράτουμε σε πολλά πράγματα από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο» σημειώνει στο zarpanews.gr αναφερόμενος στο υποστηρικτικό δίκτυο οικογένειας – εκπαιδευτικών – φίλων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας.
Με 18.730 μόρια στην Οδοντιατρική
Έδωσε πανελλήνιες για δεύτερη φόρα αλλά είδε τους κόπους του να ανταμείβονται ο Οδυσσέας Ραϊλάκης που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.730 μόρια και θα εισαχθεί στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ. Έγραψε 18,6 στην Βιολογία, 16,9 στην Έκθεση, 19,5 στη Χημεία και 19,9 στη Φυσική και επιλέγει να ακολουθήσει το επάγγελμα του μπαμπά του.
Όσο για την εμπειρία της δεύτερης φοράς παννεληνίων; Δύσκολη και βαρετή, σχεδόν… βασανιστική λλά άξιζε! «Έκανα πολλή και σκληρή δουλειά αλλά ήταν βαρετό να διαβάζεις τα ίδια ξανά. Είχα πίστη στον εαυτό μου και επιμονή. Είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω στα μαθήματα. Περιμένα να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο καθώς δεν είχα το σχολείο αλλά αυτό δεν συνέβη» σημειώνει στο zarpanews.gr. Επίσης δίνει μεγάλη σημασία στον καλό ύπνο, ένα 8ωρο την ημέρα τουλάχιστον. Όσο για τα παιδιά που δεν θα καταφέρουν το στόχο τους; «Να το παλέψουν. Να ξαναδώσουν, αξίζει και με το παραπάνω!»
Νικόλας: Με 18.500 μόρια για ΗΜΜΥ
Φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο θα είναι από τον Σεπτέμβριο ο Νικός Καρυστινός, από το 4ο ΓΕΛ. Έγραψε 19,2 στα Μαθηματικά, 18,2 στην Χημεία, 19,4 στην Φυσική και 16,5 στην Έκθεση και συγκεντρώσε 18.052 μόρια για την σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που θα είναι η επιλογή του. Ο Νίκος έχει αδυναμία στα μαθηματικά και έχει διακριθεί στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Όσο για το κλειδί της επιτυχίας; «Διάβασμα τις προηγούμενες χρονιές και ό,τι απορία έχεις να ρωτάς τους καθηγητές!» λέει στο zarpanews.gr. «Εκτός από τα φροντιστήρια δεν διάβαζα φέτος πάνω από 1,5 ώρα την ημέρα» σημειώνει.
Νομική Θεσσαλονίκης η Δάφνη
Με 19,9 στα Λατινικά, 18,5 στην Ιστορία, 17, 6 στα Αρχαία και 15,9 στην Έκθεση, η Δάφνη αγγίζει τα 18.000 μόρια για το 1ο πεδίο και επιθυμεί να εισαχθεί στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη. «Ήταν μια πολύ απαιτητική χρονιά,διάβαζα αρκετές ωρές, προσπαθούσα να μην αγχώνομαι» τονίζει στο zarpanews.gr
Όσο για τη συμβουλή τους στα παιδιά που αρχίζουν τώρα την προετοιμασία, «να έχουν πρόγραμμα, να διαβάζουν κάθε μέρα όσο πρέπει, ούτε υπερβολές, ούτε καθόλου.
Αλεξάνδρα: Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ
Αρίστευσεστο 2ο πεδίο των θετικών επιστημών και η Αλεξάνδρα Περδικάκη από το 40 ΓΕΛ Χανίων. Έγραψε 19,2 στα Μαθηματικά, 17,8 στην Χημεία, 19,2 στην Φυσική και 15,8 στην Έκθεση ενώ περιμένει και τις βαθμολογίες της στο ελεύθερο και το γραμμικό σχέδιο, τα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκε για να πετύχει την εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
«Το ήθελα γενιά, γιατί συνδυάζεει το καλλιτεχνικό στοιχείο με τα μαθηματικά και είναι τα δύο αυτά που μου αρέσουν» αναφέρει. Όσο για τη χρονιά που πέρασε, σημειώνει πως «ήταν μια δύσκολη χρονιά, δώσαμε όλον μας τον εαυτό». «Πιστεύω πως αν δεν αγχωνόμαστε και αν έχουμε κατά νου ότι έχουμε επιλογές, ότι μια αποτυχία δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου, τότε όλα πάνε καλά» αναφέρει η Αλεξάνδρα στο zarpanews.gr.
Άγγιξε το 20αρι στην οικονομία ο Δημήτρης
Με 19,9 στην Οικονομία, 18,9 στην Πληροφορική, 17,8 στα Μαθηματικά και 14,7 στην Έκθεση, ο Δημήτρης Γερεουδάκης, συγκέντρωσε 17.825 μόρια στο 4ο πεδίο των οικονομικών επιστημών και θα επιλέξει ανάμεσα σε οικονομικά τμήματαή το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα. Κάνοντας μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, κάνει λόγο για σταθερό και συστηματικό διάβασμα αλλά με μέτρο. «Δεν πέρασε εβδομάδα χωρίς έξοδο. Στο φροντιστήριο δεν νιώθαμε πίεση, όλοι οι καθηγητές ήταν μαζί μας» τονίζει, για να καταλήξει ότι «ήταν μια ιδιαίτερη χρονια».
Υψηλές επιδόσεις στο 4ο πεδίο ο Νίκος
17.400 μόρια συγκέντρωσε στο 4ο πεδίο o Νίκος Κουγιουμτζής. Έγραψε 18,5 στην Οικονομία, 18,7 στην Πληροφορική, 18,4στα Μαθηματικά και 13,8 στην Έκθεση και επιθυμεί να εισαχθεί στην πληροφορική του ΑΠΘ ή σε σχολή υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. «Όπως όλοι οι μαθητές γνωρίζουν, ήταν μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, ωστόσο με την υποστήριξη των γονέων, των καθηγητών και των φίλων όλα πήγαν καλά» αναφέρει στο zarpanews.gr
Κώστας 18.110 μόρια με στόχο ΗΜΜΥ
Ο Κώστας Τσαμούκας τα πήγε εξαιρετικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 18.110 μόρια.
Οι βαθμοί του στα μαθήματα προσανατολισμού ήταν εξαιρετικοί αφού έγραφε 19,3 στα Μαθηματικά και τη Χημεία, και 18,8 στη Φυσική ενώ στην Έκθεση έγραψε 18,1.
Ο Κώστας στοχεύει στο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στην σχολή ΗΜΜΥ είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη.
Τώρα που για αυτόν οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν παρελθόν, συμβουεύει τους μαθητές που προετοιμάζονται, να μην τρελαθούν, να έχουν σωστό πρόγραμμα και για όσους μπαίνουν στη Δευτέρα ή την Πρώτη τάξη, να ξεκινήσουν την προετοιμασία από νωρίς και να χτίσουν ένα πρόγραμμα. «Να σκεφτονται ότι “το κάνω για εμένα και το μέλλον μου”», καταλήγει.
Ανδρέας πάνω από 18.090 μόρια με στόχο ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου
Πάνω από 18.000 μόρια κατάφερε να συγκεντρώσει ο Ανδρέας, ο οποίος στοχεύει κι εκείνος να περάσει στη σχολή ΗΜΜΥ, του Πολυτεχνείου, είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη.
Έγραψε 17,2 στην Έκθεση, 18,3 στη Φυσική, 18,4 στα Μαθηματικά και 18,2 στη Χημεία.
Πρόγραμμα κσι σύστημα συμβουλεύει να έχουν οι μαθητές που προετοιμάζονται τώρα να μπουν στον στίβο των Πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς όμως να παρατήσουν τα χόμπι τους.
«Αν κάποιος στοχεύει ψηλά, θα πρέπει να έχει ήδη κάποιες βάσεις. Πρέπει να είναι επιμελής από την αρχή και να κάνει καλή προετοιμασία από τα θερινά».
Πολυτεχνείο και ο Δημήτρης
Στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στοχεύει ο Δημήτρης Σταθόπουλος, που έίχε αρκετά υψηλούς βαθμούς στα Μαθηματικά με 19,1 και τη Χημεία με 19,3, 15,8 στη Φυσική και 12,8 στην Έκθεση.
Για όσους προετοιμάζονται φέτος για τις Πανελλαδικές, ο Δημήτρης συμβουλεύει να μην αφήνουν κενά και να διαβάζουν συστηματικά με πρόγραμμα.
Στα Οικονομικά στοχεύει ο Στέλιος
Σε σχολή Οικονομικών στοχεύει ο Στέλιος Ντουντουλάκης, που κατάφερε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 17.200 μόρια, με 19,1 στην Πληροφορική, 18,8 στην Οικονομία, 14,2 στα Μαθηματικά και 15,1 στην Έκθεση.
Ο ίδιος λέει στους μαθητές που προετοιμάζονται να επωμιστούν με υπομονή, να διαβάζουν συγκεντρωμένοι και να έχουν πείσμα για τους στόχους τους.
Για Νομική ή Ευρωπαϊκές Σπουδές η Κορίνα
Με πάνω από 17.000 μόρια η Κορίνα επιθυμεί να περάσει στη Νομική η στις Ευρωπαϊκές Σπουδες. Με βαθμολογίες αρκετά υψηλές στα Λατινικά με 19,3 στην Ιστορία 18,3, στην Έκθεση 16, είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της για τις σπουδές της.
Συνέπεια με τα μαθήματα, διάβασμα με πρόγραμμα και χωρίς άγχος συμβουλεύει τους μαθητές η Κορίνα, ενώ όπως λέει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να μην αγχώνονται με τους βαθμούς στο σχολείο ή το φροντιστήριο, προτρέποντας τους μαθητές να συνεχίσουν να προσπαθούν.
Με 17.800 πάει για Σώματα Ασφαλείας η Εμμανουέλα
Από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας, η Εμμανουέλα στοχεύει τα σώματα ασφαλείας με 17.800 μόρια. Ενώ συμβουλεύει τους μαθητές να έχουν πρόγραμμα, αλλά να κάνουν και τις βόλτες τους, χωρίς όμως να αφήνουν κενά, να διαβάζουν αποδοτικά και να μη στερούνται.
Νομική ή Παιδαγωγικά στοχεύει η Μαριλένα
Στόχο τη Νομική Θεσσαλονίκης ή τα Παιδαγωγικά στο Ρέθιυμνο έχει η Μαριλένα Βεντούρη, που έκανε μια πολύ καλή προσπάθεια με 17.225 μόρια.
Έγραψε 16,4 στην Έκθεση, στα Λατινικά 19,6, στην Ιστορία 17,6 και 15,3 στα Αρχαία.
Ηρεμία και καλή προετοιμασία είναι οι δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία, σημειώνει η Μαριλένα, συμβουλεύοντας τους μαθητές που ξεκινούν τώρα να προετοιμάζονται για τις εξετάσεις.
Πηγή: zarpanews.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα