Πάμε να δούμε μια εύκολη συνταγή
Γλυκόξινο, πλούσιο, πανεύκολο φαγητό, από αυτά που όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα σκεύος. Ωραιότατο για το κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1.800 γρ. αρνί, από μπούτι και σπάλα, με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
- 50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
- 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
- 8 φρέσκα δαμάσκηνα + 8 βερίκοκα
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια φασκόμηλο (ή περίπου 10 ξερά φύλλα)
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, σε κύβους
- 120 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα Βάζουμε σε μια γάστρα το κρέας, τη μου- στάρδα, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Κόβουμε στη μέση τα φρούτα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα ξανακλείνουμε, για να τους δώσουμε το αρχικό τους σχήμα.
- Τα βάζουμε στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού και στριμώχνουμε σε διάφορα σημεία το φασκόμηλο.
- Ρίχνουμε τα κρασιά σε μια άκρη της γάστρας, για να μην ξεπλύνουν το αρνάκι από τη μαρινάδα του.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C, ξεσκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσει.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Το τέλειο μείγμα για αφράτες βάφλες
Cheesecake brownies
Κρεµµυδόπιτα µε ντοµάτα
Κυκλαδίτικη πίτα με κολοκυθάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα