Style 02.05.2024, 6:32

Αρνάκι στη λαδόκολλα, σκέτο λουκούμι

Πίνακας Περιεχομένων

Μια συνταγή για το πασχαλινό τραπέζι

Κάνουμε στο αρνάκι μπόλικο μασάζ με λαδολέμονο και αλάτι και το αφήνουμε να ψηθεί αργά για ώρα. Έτσι βγαίνει μελωμένο, τρυφερό και πεντανόστιμο, σκέτο λουκούμι.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 3 κιλά αρνί (κατά προτίμηση από τα μπροστινά ποδαράκια με σπάλα, χαραγμένο σε μερίδες και από τις δύο μεριές, αλλά όχι εντελώς κομμένο)
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Λαδώνουμε καλά το αρνί και του κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, ώστε το λάδι να πάει παντού.
  • Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τον χυμό λεμονιού και με το αλάτι.
  • Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, τακτοποιούμε μέσα το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο.
  • Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα (στην ίδια διάσταση με το ταψί), τη στραγγίζουμε και καλύπτουμε με αυτήν το αρνάκι. Από πάνω καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο.
  • Το φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 15 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί και να ροδίσει η πέτσα του.
  • Το βγάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξερή ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου

Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου

Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί; – Το έθιμο και οι συμβολισμοί του


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα