Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Κλασικό κι αγαπημένο το χοιρινό πρασοσέλινο, μπορεί να είναι γιορτινό, μπορεί να είναι και καθημερινό. Εδώ αντί για αυγολέμονο στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού – και δεν φοβόμαστε μήπως κόψει.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε κύβους περίπου 5 εκ.
- 250 γρ. σέλινο, σε φέτες περίπου 2 εκ.
- 350 γρ. πράσα, σε φέτες περίπου 2 εκ.
- 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες περίπου 2 εκ.
- 150 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 40-50 ml χυμός λεμονιού
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό με σέλινο και πράσα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 100 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σέλινο, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το χοιρινό, αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να καλύψει κατά τα 2/3 το χοιρινό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι της κουζίνας για περίπου 10 λεπτά, να «σταθεί».
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα