Style 07.05.2024, 1:58

Χορδές στον φούρνο: τα κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια»

Με συκώτι και γλυκάδια

Κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια» με συκώτι και γλυκάδια, ψημένα στο φούρνο, είναι οι χορδές. Μπορούμε να τις σερβίρουμε ως μεζέ στο τραπέζι. Παραγγέλνουμε εγκαίρως τα εντόσθια, καθότι η ζήτηση είναι μεγάλη.

Υλικά

  • 700 γρ. έντερα αρνίσια, καλά πλυμένα
  • 300 γρ. γλυκάδια, καλά πλυμένα
  • 300 γρ. συκώτι αρνίσιο, κομμένο σεκύβους2-3εκ.
  • ο χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τις χορδές στον φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Παίρνουμε 1 – 2 κομμάτια από τα γλυκάδια και 1-2 από το συκώτι και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
  • Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
  • Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά, με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου), τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
  • Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη «χορδή» σε μέτριο ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 35 – 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν
  • Αν ενδιαμέσως στεγνώσει το ταψί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  • Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τις χορδές σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λεμόνι, σκορπίζουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου

Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου

Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί; – Το έθιμο και οι συμβολισμοί του


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα