Style 30.06.2024, 2:40

Χόρτα, ψάρι και… φρέσκια ντομάτα

Πάμε να δούμε μια εύκολη συνταγή

Γρήγορο, ελαφρύ και πεντανόστιμο ψάρι με χόρτα εποχής και ωμή «σάλτσα» ντομάτας.

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 6 φέτες ή φιλέτα από σφυρίδα ή συναγρίδα ή λαβράκι κ.ά., 200 γρ. η καθεμία
  • λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1.200 γρ. χόρτα εποχής, καθαρισμένα και χοντροκομμένα (σέσκουλα, βλίτα κ.ά.)

Για την ωμή «σάλτσα» ντομάτας

  • 200 γρ. ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε το ψάρι με χόρτα εποχής και ωμή «σάλτσα» ντομάτας, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Τις σουρώνουμε και αφήνουμε το ζουμί τους σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Χόρτα

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για περίπου 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας για να φύγουν τα πολλά νερά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χόρτα με τη μισή «σάλτσα» ντομάτας.

Ψάρι

  1. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Λαδώνουμε τις φέτες ψαριού, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
  3. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
  4. Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη «σάλτσα».

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα