Δείτε την συνταγή
Το τραπέζι στρώνεται με άσπρο, γιορτινό τραπεζομάντιλο, κοντά στο στολισμένο έλατο κι επάνω ακουμπάει το μεγάλο γυάλινο μπολ με το egg nog. Δίπλα, τα γυάλινα, επίσης, φλιτζανάκια ή ποτήρια κι ένα μπολ με τριμμένη κανέλα και μοσχοκάρυδο για όσους θέλουν.
Υλικά
- 1 κρόκος αυγού, ολόφρεσκου και βιολογικο
- 200 ml Cointreau
- 300 ml σκούρο ρούμι
- 100 ml γάλα
- λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσετε το egg nog χτυπάτε πολύ καλά τον κρόκο με το γάλα, ώσπου να ασπρίσουν και τα βάζετε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτετε το Cointreau και το ρούμι, στη συνέχεια την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
- Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.
- Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση και περισσότερες θερμίδες, χτυπήστε λίγη κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και βάλτε μια κουταλιά από πάνω.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα