Τα υλικά και η εκτέλεση
Φτιάξτε το χταπόδι σας κρασάτο με αυτή τη συνταγή και δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη! Μελωμένο και μαλακωμένο.
Υλικά
- 1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 10 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια χαραγμένα στα 4 (όχι μέχρι κάτω)
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 μεγάλη ώριμη και σφιχτή ντομάτα
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1/2 φλ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 1 δαφνόφυλλο
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
- μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
- Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν καλά και ελαφρά να διαλυθούν.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χταπόδι.
- Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά.
- Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.
- Το φαγητό θα κατεβάσει πολλά ζουμάκια, γι’ αυτό όταν το χταπόδι μαλακώσει καλά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το χταπόδι με τη δεμένη σάλτσα και ψιλοκομμένες τηγανητές πατάτες.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα