Style 04.06.2025, 10:18

Πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και παρμεζάνα

Τα υλικά και η εκτέλεση

Αυτή η φανταστική και πολύχρωμη ζεστή σαλάτα μανιταριών, θα εντυπωσιάσει τόσο για την άψογη εμφάνιση της όσο και για την πλούσια γεύση της.

Υλικά

  • 12 ασπρομανίταρα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 10 γρ. μανιτάρια πορτσίνι
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • 1 ματσ. ρόκα
  • 1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 50 γρ. φλούδες παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Mουλιάζουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄.
  • Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες.
  • Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα