Δείτε τη συνταγή
Τραγανά, πάναπλα τυρομπουρεκάκια, που βγαίνουν κρατσανιστά από το τηγάνι και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά. Η γέμιση; Φέτα, αυγά και αριάνι.
Υλικά
Τεμάχια: 30
- 500 γρ. τυρί φέτα, χοντροθρυμματισμένη
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 100 ml αριάνι (ξινόγαλο – στα σούπερ μάρκετ) ή γάλα φρέσκο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2 φύλλα γιουφκά ή 4 φύλλα κρούστας
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τυρομπουρεκάκια, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το τυρί, τα αυγά, το αριάνι και αλατοπίπερο (ελάχιστο αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, έως ότου γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.
- Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και απλώνουμε επάνω τα φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε 9 λωρίδες (αν είναι φύλλα γιουφκά) ή σε 6 μακριές λωρίδες αν είναι κρούστας, κατά μήκος της μικρής πλευράς τους.
- Στην άκρη καθεμιάς βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από τη γέμιση και τυλίγουμε σε τρίγωνο.
- Βρέχουμε το δάχτυλό μας με λίγο νερό και πιέζουμε την άκρη του φύλλου, ώστε να κλείσει καλά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ελαιόλαδο τόσο που να καλύπτει 3 εκ. από τον πάτο και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια, σε δόσεις, ώστε να μην
- πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφήξουν πολύ.
Τηγανίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. - Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από τα λάδια προτού τα σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα