Style 06.05.2024, 2:04

Εύκολη κρέμα καραμελέ

Είναι ιδανική για επιδόρπιο

Αυτή η συνταγή για κρέμα καραμελέ δεν έχει αναμονές ούτε χρειάζεται να λερώσουμε πολλά σκεύη. Ένα εύκολο, ελαφρύ γλυκό, ιδανικό για επιδόρπιο.

Υλικά
Για την κρέμα

  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την καραμέλα

  • 200 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Καραμέλα

  • Για να ετοιμάσουμε την κρέμα καραμελέ ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την καραμέλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20-21 εκ.
  • Πριν κρυώσει και σταθεροποιηθεί, κουνάμε το σκεύος ώστε η καραμέλα να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και να σκληρύνει.

Κρέμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  • Αδειάζουμε πάνω στην καραμέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την κρέμα καραμελέ να κρυώσει.
  • Για να ξεφορμάρουμε, περνάμε ένα μαχαιράκι περιφερειακά της κρέμας, ώστε να την ξεκολλήσουμε από το σκεύος. Με προσοχή αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Επειδή η καραμέλα θα έχει υγροποιηθεί και θα χυθεί πάνω και γύρω από το γλυκό, φροντίζουμε η πιατέλα μας να μην είναι εντελώς επίπεδη, αλλά να έχει ένα μικρό γείσο γύρω γύρω, αλλιώς η καραμέλα θα χυθεί απέξω.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί; – Το έθιμο και οι συμβολισμοί του


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα