H προετοιμσία θα σας πάρει 20 λεπτά
Δροσερό γλυκό με πλούσια γεύση σοκολάτας γίνεται; Ναι, γίνεται και είναι πεντανόστιμο!
Υλικά
- 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
- 1 λίτρο γάλα
- 4 – 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 125 γρ. κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Διαδικασία
- Για το εύκολο ζελέ σοκολάτας μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Οταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Στύβουμε τη ζελατίνη, τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά.
- Για να κρυώσει πιο γρήγορα, το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, και για να μην πιάσει κρούστα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
- Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζουμε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε το εύκολο ζελέ σοκολάτας βουτώντας στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακρίβεια: Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι – Βαρόμετρο ο οβελίας!
Live: Ακολουθία Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών – Μέγας Εσπερινός Μεγάλου Σαββάτου (Αποκαθήλωση)
Επιτάφιος: Τι συμβολίζει κάθε λουλούδι που τον… στολίζει
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα