Μόνο με 5 υλικά
Εκλέρ ταψιού, ένας διαφορετικός τρόπος για να απολαύσετε το γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Και δεν θέλει παρά 5 υλικά!
Υλικά
- 2 φακελάκια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
- 800 ml (4 κούπες) γάλα πλήρες
- 250 ml (1 + 1/4 κούπας) κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό περίπου.
- Στρώνουμε τα μισά σοκολατένια πτι μπερ στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού με διαστάσεις 20 x 30 εκ.
- Αδειάζουμε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Καλύπτουμε την κρέμα με τα υπόλοιπα μπισκότα και από πάνω αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια.
- Ζεσταίνουμε την πραλίνα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
- Μόλις η πραλίνα γίνει αρκετά πιο ρευστή, περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε το εκλέρ κρύο, σε κομμάτια.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης
Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα