Η μέρα του το καλοκαίρι ξεκινάει στη μία την νύχτα και τελειώνει περίπου στις 14.30 το μεσημέρι
Υπάρχει ένα μοναδικό σημείο, που ακόμα κι όταν δεν γνωρίζεις την διεύθυνση, τις στροφές , τον αριθμό… σε τραβά η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού από την μύτη με τα μάτια κλειστά! Σαν GPS όσφρησης : μυρίζεις και ακολουθείς να δεις από που έρχεται! Αυτό κάναμε κι εμείς στον φούρνο του Αντώνη Μεταξάκη στην Πηγή Ρεθύμνου.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:
- 29 χρόνια στο ίδιο σημείο
- 500 μισόκιλα ψωμιά κάθε ημέρα
- 14.980 χλμ η μακρινότερη απόσταση που έχει φτάσει το ψωμί του, δηλαδή στην Ιαπωνία
Η μέρα του το καλοκαίρι ξεκινάει στη μία την νύχτα και τελειώνει περίπου στις 14.30 το μεσημέρι. «Για εμένα δεν υπάρχει μυστικό. Είναι θέμα φούρνου, θέμα ”χερικού”, θέμα τύχης θα έλεγα. Γιατί τα υλικά και τα μηχανήματα που σου ‘χουν στο χωριό είναι τα ίδια με τα μηχανήματα που έχουν και στην πόλη. Άρα είναι κυρίως θέμα να πετύχει κάποιος φούρνος κάτι που διαφέρει και είναι καλό και ξεχωριστό!», αναφέρει αρχικά ο κ. Μεταξάκης.
Ερωτηθείς για το μυστικό κατά την εκτέλεση της συνταγής ο επιχειρηματίας λεει πως «το πρώτο πράγμα είναι στο μάτι, πρέπει να σου κεντρίσει το μάτι. Το δεύτερο είναι αν μπορείς να διακρίνεις την καλύτερη μυρωδιά. Πιο πολύ είναι αυτά τα δυο: η μυρωδιά και το μάτι. Τα άλλα τα καταλαβαίνεις μετά που το κόβεις. Κι άμα δεν έχεις μέσα, την έχεις πατήσει…».
Πηγή: Daynight.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα