Κρήτη 23.07.2024, 8:48

Έρευνα: Ποιο είναι το κρητικό φαγητό συγκαταλέγεται στα 10 χειρότερα του πλανήτη – Πως να το παρασκευάσετε

Λίγοι είναι αυτοί που το προτιμούν

Η Κρητική κουζίνα είναι διάσημη σε όλο τον πλανήτη και έχει πολλούς θαυμαστές, ενώ οι τουρίστες που μεταβαίνουν στο νησί, σπεύδουν να την γευτούν.

Ωστόσο, το Taste Atlas, το γνωστό blog που ασχολείται με τις γαστριμαργικές προτιμήσεις έφτασε και στα χειρότερα πιάτα του πλανήτη. Εκεί, στη 10η θέση, συναντάμε και ένα πιάτο κρητικής καταγωγής: την σαλάτα με αγκινάρες.

Σύμφωνα με το Taste Atlas πρόκειται για μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με ρίζες στην Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται συνήθως με μιξ τρυφερών αγκινάρων, λεμονιού, χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδου, άνηθου, αλατιού και πιπεριού.

Οι αγκινάρες κόβονται και βράζονται σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Στη συνέχεια κόβονται, αρωματίζονται εκ νέου με λεμόνι και τοποθετούνται σε μια πιατέλα.

Ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο περιχύνεται πάνω στις αγκινάρες και η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται και σερβίρεται αμέσως.

Τα 10 χειρότερα φαγητά του κόσμου

  1. Blodpalt – Φινλανδία
  2. Hakarl – Ισλανδία
  3. Bocadillo de sardinas – Ισπανία
  4. Σούπα ψωμιού – Τσεχία
  5. Yerushalmi kugel με λαζάνια, ζάχαρη και πιπεριές – Ισραήλ
  6. Εντόσθια ψαριού με κάρυ – Ταϊλάνδη
  7. Luther burger με μπιφτέκι ελιάς -ΗΠΑ
  8. Ζελέ χελιών – Αγγλία
  9. Ψωμί chapalele – Χιλή
  10. Σαλάτα αγκινάρας – Ελλάδα

Πως να το παρασκευάσετε στο σπίτι

Υλικά

Για τις αγκινάρες

  • 8 άγριες αγκινάρες τρυφερές
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2-3 κλων. μάραθο
  • 4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι

Για το dressing

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 2%
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Λίγο άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε τις καρδιές στη μέση.
  2. Ρίχνουμε όσες καθαρίζουμε σε ένα μπολ με νερό και 2 στυμμένα λεμόνια για να μην οξειδωθούν. Όταν τις καθαρίσουμε όλες, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  3. Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε μέσα τις αγκινάρες, τα κλωναράκια μάραθου, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
  4. Τις ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 20 λεπτά. Προσέχουμε ώστε να μην παραψηθούν οι αγκινάρες και πάρουν
    χρώμα, αλλά να παραμείνουν τρυφερές και αρωματικές.
  5. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  6. Πιέζουμε το ψημένο σκόρδο και παίρνουμε τη μαλακή σάρκα του. Τη βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  7. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
  8. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Πηγή συνταγής: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα