Style 15.09.2025, 21:40

Φασολάκια με ντομάτα και μυρωδικά

Δείτε τη συνταγή 

Τι νόστιμα και μελωμένα φασολάκια! Έχουν ντομάτες σε μεγάλα, κυδωνάτα κομμάτια, αλλά και ολόκληρα καψαλισμένα ντοματίνια.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 600 γρ. φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα
  • 600 γρ. ώριμες ντομάτες, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 μάτσο ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, όπως κόλιανδρος, μαϊντανός και δυόσμος

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε φασολάκια με ντομάτα και μυρωδικά, αρχικά καίμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.
  • Στη συνέχεια, και σοτάρουμε τα ντοματίνια για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να καψαλιστούν από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο και το τσίλι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια ντομάτας, 100 ml νερό και αλατοπίπερο.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τα καψαλισμένα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε τα φασολάκια με ντομάτα και μυρωδικά.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα