Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Αυτά τα σουβλάκια θέλουν ούζο ή τσίπουρο. Παίρνουμε γαρίδες, καυτερές πιπερίτσες και λίγο θρούμπι και με μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο γκριλ, έχουμε ένα θαλασσινό μεζεδάκι περιωπής.
Υλικά
Τεμάχια: 4
- 24 γαρίδες Νο 2
- 12 μικρές καυτερές πιπερίτσες
- αλατοπίπερο
- ξερό θρούμπι για το πασπάλισμα
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα πικάντικα σουβλάκια γαρίδας, ξεκινάμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας ανέπαφα κεφάλια και ουρές. Έτσι, δεν διαλύεται το σώμα τους και γίνονται πιο νόστιμες.
- Βγάζουμε τα εντεράκια από τη ράχη τους. Περνάμε τις γαρίδες σε μεγάλα μεταλλικά σουβλάκια, βάζοντας ανά δύο και μία καυτερή πιπερίτσα.
- Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ξερό θρούμπι και ψήνουμε στη σχάρα, σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά (ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν) με ένα γύρισμα.
- Εναλλακτικά, τις βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε κάτω από καυτό γκριλ για περίπου 6-7 λεπτά με ένα γύρισμα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Το τέλειο μείγμα για αφράτες βάφλες
Cheesecake brownies
Κρεµµυδόπιτα µε ντοµάτα
Κυκλαδίτικη πίτα με κολοκυθάκια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα