Style 04.08.2024, 4:20

Λεμονάτες γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας

Τα υλικά και η εκτέλεση

Γαρίδες σαγανάκι κατεψυγμένες από την Αργυρώ. Λεμονάτες γαρίδες με μουστάρδα νηστίσιμες σαν της γιαγιάς.

Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες
  • 1 ρίζα φινόκιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά Τσιλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 30 ml ούζο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Για τις γαρίδες

  • Κρατάμε τις γαρίδες με το κέλυφος.
  • Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και να ροδίσει.
  • Έτσι θα βγάλει όλη του την γλύκα και όλα τα αρώματα του.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες στο καραμελωμένο φινόκιο και σοτάρουμε για 1’ από κάθε πλευρά.
  • Μόλις κοκκινίσουν οι γαρίδες είναι έτοιμες.
  • Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά.
  • Σβήνουμε με το ούζο κι αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε την φωτιά στο πολύ χαμηλό.
  • Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Περιχύνουμε τις γαρίδες.
  • Ανακατεύουμε τις γαρίδες μέχρι να ντυθούν με την σάλτσα μουστάρδας και λεμονιού.
  • Μόλις πάρει βράση η σάλτσα τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό να αραιώσει η σάλτσα μουστάρδας αν θέλουμε πιο αραιή ζουμερή σάλτσα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένες φούντες φινόκιο.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα