Style 26.05.2024, 0:47

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι

Ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που αποτελεί ιδανική επιλογή για μεζέ, ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα

Η συνταγή για γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα και φέτα αποτελεί ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που είναι ιδανικό για μεζέ, ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα. Είναι μια απλή και γρήγορη συνταγή, με ένα αποτέλεσμα γεμάτο μεσογειακές γεύσεις και πεντανόστιμο.

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος βρασμένα μακαρόνια και να φτιάξετε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα

Υλικά:

  •  500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 5-6 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

  1.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  4. (Αν θέλουμε να κάνουμε μακαρονάδα, σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι με λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια)
  5. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για λαχταριστή γαριδοσαλάτα

Ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο

Μπιφτέκια με βασιλικό και φέτα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα