Style 03.07.2024, 1:58

Γιαουρτογλυκό με καραμέλα

Εύκολο, πεντανόστιμο και δροσερό

Είναι εύκολο, γρήγορο και το γλυκό που πρέπει να φτιάξετε. Με βελούδινη κρέμα γιαουρτιού και άφθονη καραμέλα που λιώνει στο στόμα, είναι ακαταμάχητο.

Η συνταγή προέρχεται από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.

Υλικά

  • 400γρ (2%) Γιαούρτι
  • 2 (160γρ) Αυγά
  • 150γρ Ζάχαρη
  • 40γρ Αλεύρι
  • 330γρ Κρέμα Γάλακτος
  • Ξύσμα Λεμόνι
  • Βανίλια

Για επικάλυψη

1 Ζαχαρούχο Γάλα καραμελωμένο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το γιαούρτι.
  2. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια.
  3. Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκατ με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με καραμέλα.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπανόφι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θεσπέσια συνταγή για πράσινο συκαλάκι γλυκό του κουταλιού

Θεσπέσια συνταγή για πράσινο συκαλάκι γλυκό του κουταλιού


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα