Τα υλικά και η εκτέλεση
Φτιάξτε τους γίγαντες μια νοστιμότατη σαλάτα και σερβίρετέ τους στο οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά
- 250 γρ. γίγαντες
- 1 κ.γ. σόδα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες-δαχτυλίδια
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 πιπεριές Φλωρίνης λαδιού
- 10 ελιές της αρεσκείας μας
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
Για τη σάλτσα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το μούλιασμα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες).
- Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές Φλωρίνης και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές ξιδάτες ή τσακιστές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα.
- Περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αυτή τη φανταστική σαλάτα με γίγαντες!
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα