«Μπήκα στην Αστυνομία μεγάλος σε ηλικία έχοντας κάνει πάρα πολλές δουλειές. Δεν αναπτύχθηκε η προσωπικότητά μου μέσα στην Αστυνομία. Αυτό με βοήθησε να δω ξεκάθαρα τα πράγματα και να μπαίνω στη θέση του ανθρώπου που έχω απέναντί μου», ξεκίνησε να λέει ο Γιώργος Καλλιακμάνης.
Για να εξομολογηθεί για τα παιδιά του χρόνια: «Είμαι πολύ ευαίσθητος με τα παιδιά, ίσως επειδή σαν παιδί έζησα δύσκολα χρόνια, πέτρινα. Ήταν δύσκολα πολύ για την οικογένεια μου. Μεγάλωσα σε πολύ φτωχή οικογένεια. Μου έδωσαν αγάπη και αρχές. Πολλές φορές είχαμε πρόβλημα στα ρούχα που φοράγαμε. Ήμουν όμως ευτυχισμένος που τα πέρασα αυτά»
Το bullying που έχει βιώσει
«Έχω υποστεί bullying γιατί με λένε αστυνομικό της τηλεόρασης και των πάνελ», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί επειδή εμφανίζεται στις εκπομπές και μιλάει για θέματα της επικαιρότητας που αφορούν εγκλήματα.
Η δουλειά που έκανε πριν ασχοληθεί με την Αστυνομία
Επίσης, ο Γιώργος Καλλιακμάνης αποκάλυψε, πως πριν ασχοληθεί με την Αστυνομία, εργαζόταν ως οδηγός ταξί και έτσι κατάφερε να μάθει τους ανθρώπους καλύτερα. Μάλιστα, ήταν μια δουλειά τότε που είχε αρκετά χρήματα.
Ο λόγος που δεν θέλει τα παιδιά του να γίνουν αστυνομικοί
«Η Αστυνομία δεν είναι αυτό που ίσως κάποιοι αντιλαμβάνονται από τα κανάλια ή ακόμα και από τη δική μου παρουσία στα κανάλια. Νομίζουν κάποια νέα παιδιά που τους αρέσει η δράση ότι θα πάνε στην Αστυνομία και θα εξιχνιάζουν εγκλήματα. Δεν είναι έτσι», είπε.
«Θα πάνε στην Αστυνομία και θα φυλάνε στην αρχή επί ώρες άψυχα αντικείμενα, κτήρια, σκοπιές, στόχους άψυχους και έμψυχους. Θα φάνε πέτρες στα γήπεδα, φτυσίματα, οπότε ίσως για κάποια παιδιά που μας ακούνε τώρα τους αποδομώ το όνειρο. Πρέπει να παλέψεις πολύ, για να αντιληφθούν κάποιοι τις δυνατότητές σου και να σε βοηθήσουν να πας σε κάποιες άλλες υπηρεσίες, όπου να διαπρέψεις. Επικρατεί και στην Αστυνομία το μέσον».
«Ένας αστυνομικός πρέπει να διέπεται από αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην περάσει την κόκκινη γραμμή. Αν πατήσεις την σκανδάλη, έχεις μπλέξει, πας απευθείας κατηγορούμενος. Στην Αστυνομία το 50% των ανθρώπων έχει νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.