Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ένα εύκολο και διαφορετικό γιουβέτσι με μοσχαράκι, γλυκές μελιτζάνες και αρωματικό δυόσμο. Ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι, σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε φέτες 2 εκ.
- τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γιουβέτσι με μοσχαράκι, μελιτζάνες και δυόσμο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 6-8 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε γάστρα ή ταψί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μισό δυόσμο και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε περίπου 1.200 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.
- Στο ίδιο τηγάνι όπου σοτάραμε το κρέας (για να μη λερώνουμε πολλά σκεύη) ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε προσεκτικά για να μην καούμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις χυλοπίτες, τον υπόλοιπο δυόσμο και ανακατεύουμε. Αν τα υγρά
- δεν υπερκαλύπτουν όλα τα υλικά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μελιτζάνες και οι χυλοπίτες και να έχει δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα