Style 02.08.2024, 5:05

Η περίφημη κρύα σούπα με αμύγδαλα από την Ισπανία

Πεντανόστιμη συνταγή

Αν κάνετε δίαιτα με σούπες, σας έχω την ιδανική επιλογή! Δροσερή σούπα με αμύγδαλα και σταφύλια. Ισπανική πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά

Για τη καλοκαιρινή κρύα σούπα

  • 250 γρ. αμύγδαλα ψίχα, χωρίς φλούδα
  • 2 φέτ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα, σε μικρά καρέ
  • ½ σκελ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ξινόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • Ανθός αλατιού
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½-¾ φλ. νερό κρύο
  • 1-2 παγάκια

Για το σερβίρισμα

  • Λευκά σταφύλια
  • Λίγα κεράσια
  • Λίγα αλατισμένα αμύγδαλα
  • Λίγες φύτρες

Εκτέλεση

  • Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να μουλιάσουν καλά.
  • Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το παγωμένο νερό, το ψωμί, το σκόρδο, το ξίδι, το αγγούρι και το ξινόμηλο και τα πολτοποιούμε μερικά λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται, το ξίδι. Προσθέτουμε αλάτι και 1–2 παγάκια και με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας.
  • Σερβίρουμε αμέσως την παγωμένη σούπα αμυγδάλου σε ανοιχτά μπολ.
  • Γαρνίρουμε με κομμένες ρώγες σταφυλιού, αλατισμένα αμύγδαλα, κεράσια και λίγες φύτρες.
  • Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα