Από τον Γιάννο Βαλιάνο
Απλά υλικά, εύκολη εκτέλεση και ένα αποτέλεσμα που θα σας αφήσει άφωνους! Αυτή η τάρτα του Γιάννου Βαλιάνου είναι εγγυημένη επιτυχία. Φτιάξτε αυτήν τη συνταγή όλο το καλοκαίρι και εντυπωσιάστε τους πάντες!
Υλικά:
- 1 φρέσκο φύλλο σφολιάτας
- 2 κ.σ μαρμελάδα ντομάτας με μυρωδικά
- 150 γρ ντοματίνια
- 200 γρ φέτα
- Μερικές ελιές
- 1 αυγό με 1 κ.σ νερό
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Λαδώνω την βάση και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας περίπου 28 εκ
- Αναποδογυρίζω την σφολιάτα πάνω στην ταρτιέρα πιάνοντας την από την μεμβράνη της και με προσοχή πιέζω ελαφρά να κάτσει παντού.
- Αφαιρώ την μεμβράνη της σφολιάτας και πιέζω είτε με το χέρι μου είτε με ένα μαχαίρι το χείλος της ταρτιέρας ώστε να κοπεί το ζυμάρι που προεξέχει.
- Παίρνω αυτά τα κομμάτια σφολιάτας που έκοψα και καλύπτω οποιαδήποτε κενά έχω εσωτερικά στην ταρτιέρα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάω παντού την σφολιάτα, και τριγύρω όχι μόνο στην βάση.
- Σε ένα μπολάκι σπάω το αυγό και ενώ το χτυπάω με το πιρούνι προσθέτω και το νεράκι.
- Με ένα πινέλο αλείφω με αυγό όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με την τριμμένη παρμεζάνα ώστε να κάνω μια λεπτή στρώση που θα λιώσει στον φούρνο και θα κάνει κρούστα.
- Βάζουμε την ταρτιέρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ώστε να ροδίσει καλά.
- Σε περίπτωση που στον φούρνο αρχίσει να φουσκώνει η ζύμη, ανοίγετε τον φούρνο και τρυπάτε ελαφρά σε δύο διαφορετικά σημεία με ένα μαχαίρι ώστε να φύγει ο αέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να ροδίσει.
- Στο μεταξύ κόβουμε τα τοματίνια και αφαιρούμε τα πολλά σπόρια από μέσα για να μην βγάλουν ζουμιά στην ζύμη.
- Αφού έχει ροδίσει η τάρτα στον φούρνο και έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και ακουμπάμε στον πάγκο.
- Ιδανικά δεν σβήνουμε τον φούρνο γιατί θα ξαναψήσουμε αφού βάλουμε τα τελευταία υλικά.
- Αλείφουμε πάνω στην ψημένη τάρτα την μαρμελάδα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με φέτα ,βάζουμε τα ντοματίνια και τις ροδέλες ελιάς και ξαναβάζουμε με προσοχή στον φούρνο για άλλα 7 λεπτά κατεβάζοντας την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
- Αφού βγάλουμε κόβουμε σερβίρουμε και δοκιμάζουμε
Πηγή: hello.gr
Διαβάστε επίσης:
Eύκολη συνταγή: Koρμός με ταχίνι
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα