Style 15.02.2025, 23:12

Καλτσόνε σοκολάτας

Δείτε τη συνταγή 

Έτοιμη ζύμη για πίτσα, κουβερτούρα και αυτό είναι όλο. Έτσι απλά, εύκολα και γρήγορα έχουμε ένα νόστιμο επιδόρπιο.

Υλικά
Κομμάτια: 4-6
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (στα σούπερ μάρκετ)
  • 100-125 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
  • 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • λίγη άχνη, για πασπάλισμα
  • λίγο κακάο, για πασπάλισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε καλτσόνε σοκολάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
  • Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
  • Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
    έπειτα, την σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο).
  • Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
  • Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.
  • Ψήνουμε την καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  • Κόβουμε, την καλτσόνε σοκολάτας, σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Αναμειγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα