Δείτε τη συνταγή
Έτοιμη ζύμη για πίτσα, κουβερτούρα και αυτό είναι όλο. Έτσι απλά, εύκολα και γρήγορα έχουμε ένα νόστιμο επιδόρπιο.
Υλικά
Κομμάτια: 4-6
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (στα σούπερ μάρκετ)
- 100-125 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
- 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
- λίγη άχνη, για πασπάλισμα
- λίγο κακάο, για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καλτσόνε σοκολάτας, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
- Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα.
- Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
έπειτα, την σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο). - Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού.
- Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.
- Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.
- Ψήνουμε την καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Κόβουμε, την καλτσόνε σοκολάτας, σε κομμάτια και σερβίρουμε.
- Αναμειγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα