Style 01.04.2025, 9:42

Κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί

Δείτε τη συνταγή 

Ένας πεντανόστιμος συνδυασμός με τυριά και μανιτάρια, αντί όμως για μια απλή σάλτσα τα κάνουμε γέμιση σε κανελόνια, για ένα σούπερ λαχταριστό πιάτο!

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 250 γρ. (1 κουτί) κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους), χωρίς κοτσάνια, σε φετάκια
  • 50 γρ. ξερά πορτσίνι, μουλιασμένα σε 80 ml μπράντι ή κρασί
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακό, π.χ. σεβρ ή μαλακή φέτα), χοντροθρυμματισμένα
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 400 ml σπιτικός ζωμός κότας, ζεστός (ή νερό)
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, θρυμματισμένο σε χοντρά ψίχουλα
  • 80 ml μπράντι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για τα κανελόνια με μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί, ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το βούτυρο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να αφρίζει.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε τα πορτσίνι μαζί με το ποτό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλατοπίπερο, το θυμάρι και το κατσικίσιο τυρί, τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μανιταριών και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το ζωμό, το ψωμί, τη γραβιέρα και περιχύνουμε τα κανελόνια.
  • Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα υγρά.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια στην επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα