Style 28.05.2024, 2:06

Συνταγή για κανελόνια με μανιτάρια και κρέμα γιαουρτιού

Πάμε να δούμε μια ιδιαίτερα γευστική συνταγή

Τα κανελόνια είναι πάντα μια φοβερή ιδέα για το κυριακάτικο τραπέζι και αυτή η εκδοχή με μανιτάρια και γιαούρτι είναι σπουδαία.

Υλικά

Μερίδες: για ταψί περίπου 32×38 εκ., για 8 μερίδες

  • 400 γρ. κανελόνια
  • 650 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 750 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κανελόνια με μανιτάρια, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  4. Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με κουτάλι ή με σακούλα ζαχαροπλαστικής) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  7. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.
  8. Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε τα κανελόνια για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Νόστιμη και … vegan καρμπονάρα

Συνταγή για μπολονέζ… light

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά με ελιές και βασιλικό


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα