Τα υλικά και η εκτέλεση
Φανταστική καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε!
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα (θερμ. δωμ)
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 1 πορτοκάλι μέτριο ακέρωτο
- 150 γρ. καρυδόψιχα αλλεσμένη
- 60 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ χ.γ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα το πορτοκάλι.
- Το κόβουμε στα 4.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις λευκές μεμβράνες.
- Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
- Στο μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν να τους πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, το καρύδι και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε ένα μπολ με σύρμα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας απαλά.
Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό τετράγωνο ταψάκι 22 ή 24 εκατ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.
- Αν βγαίνει καθαρό και χωρίς ζύμη, είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα