Style 15.08.2024, 5:47

Καταπληκτική καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι της Αργυρώς

Τα υλικά και η εκτέλεση

Φανταστική καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι που θα σας ξετρελάνει! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε!

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα (θερμ. δωμ)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 1 πορτοκάλι μέτριο ακέρωτο
  • 150 γρ. καρυδόψιχα αλλεσμένη
  • 60 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ χ.γ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πρώτα το πορτοκάλι.
  • Το κόβουμε στα 4.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις λευκές μεμβράνες.
  • Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα μπαχαρικά.
  • Στο μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν να τους πίνει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το πολτοποιημένο πορτοκάλι, το καρύδι και το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε ένα μπολ με σύρμα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας απαλά.

Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρό τετράγωνο ταψάκι 22 ή 24 εκατ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού.
  • Εναλλακτικά, ψήνουμε στους 160°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.
  • Αν βγαίνει καθαρό και χωρίς ζύμη, είναι έτοιμο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Αχνίζουμε με άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα