Δείτε τη συνταγή
Το φαγητό είναι μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή του κλέφτικου.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 3 κιλά κατσικάκι, σπάλα και μπούτι, με το κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια
- 8 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χοντροκομμένες
- 8 μικρές ώριμες και σφιχτόσαρκες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 8 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες στα 4
- 4 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
- 400 γρ. κατσικίσια «γραβιέρα», σε 4 ίσα κομμάτια των 100 γρ.
- 16 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 400 ml λευκό ξηρό κρασί
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 8 φύλλα λαδόκολλας
Διαδικασία
- Για το κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι, ξεκινάμε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος, για να απομακρύνουμε θραύσματα οστού από τον τεμαχισμό τους.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε στο καθένα από 2 βαθιές τομές. Μπήγουμε στην καθεμία από 1 κομμάτι σκόρδο.
- Βάζουμε τα φύλλα λαδόκολλας το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο, φτιάχνοντας δηλαδή 4 διπλά φύλλα.
- Μοιράζουμε στο κέντρο τους τα κομμάτια του κατσικιού και γύρω τους μοιράζουμε από 8 κομμάτια ντομάτα, 8 κομμάτια πατάτα και 2 κομμάτια κρεμμύδι.
- Μοιράζουμε επίσης από 100 γρ. τυρί, κομμένο σε κύβους, και από 4 κλωνάρια θυμάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και μοιράζουμε στα πακέτα το κρασί και το ελαιόλαδο.
- Τυλίγουμε σφιχτά κάθε διπλό φύλλο λαδόκολλας σε πουγκί, ώστε να κλείσουμε καλά μέσα όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, δένουμε με σπάγκο σε πακέτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C και βάζουμε τα πουγκιά μέσα σε ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα