Style 01.01.2025, 10:12

Συνταγή: Κατσικάκι στη λαδόκολλα

Δείτε τη συνταγή 

Το φαγητό είναι μια πιο εμπλουτισμένη εκδοχή του κλέφτικου.

Υλικά
Μερίδες: 6

  • 3 κιλά κατσικάκι, σπάλα και μπούτι, με το κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια
  • 8 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, χοντροκομμένες
  • 8 μικρές ώριμες και σφιχτόσαρκες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 8 πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες στα 4
  • 4 ξερά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση
  • 400 γρ. κατσικίσια «γραβιέρα», σε 4 ίσα κομμάτια των 100 γρ.
  • 16 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 400 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8 φύλλα λαδόκολλας

Διαδικασία

  • Για το κατσικάκι στη λαδόκολλα με λαχανικά και λαδοτύρι, ξεκινάμε σκουπίζοντας με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κρέατος, για να απομακρύνουμε θραύσματα οστού από τον τεμαχισμό τους.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε στο καθένα από 2 βαθιές τομές. Μπήγουμε στην καθεμία από 1 κομμάτι σκόρδο.
  • Βάζουμε τα φύλλα λαδόκολλας το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο, φτιάχνοντας δηλαδή 4 διπλά φύλλα.
  • Μοιράζουμε στο κέντρο τους τα κομμάτια του κατσικιού και γύρω τους μοιράζουμε από 8 κομμάτια ντομάτα, 8 κομμάτια πατάτα και 2 κομμάτια κρεμμύδι.
  • Μοιράζουμε επίσης από 100 γρ. τυρί, κομμένο σε κύβους, και από 4 κλωνάρια θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και μοιράζουμε στα πακέτα το κρασί και το ελαιόλαδο.
  • Τυλίγουμε σφιχτά κάθε διπλό φύλλο λαδόκολλας σε πουγκί, ώστε να κλείσουμε καλά μέσα όλα τα υλικά. Αν χρειάζεται, δένουμε με σπάγκο σε πακέτο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180°C και βάζουμε τα πουγκιά μέσα σε ταψί.
  • Ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να ξεκολλά εύκολα από το κόκαλο.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα