Δείτε τη συνταγή
Αυτό το αφράτο κέικ συνδυάζει ανάλαφρες γεύσεις, θυμίζει το ιταλικό αντίστοιχο με ρικότα και λεμόνι (torta di ricotta e limone) και είναι ιδανικό συνοδευτικό του καφέ.
Υλικά για ένα νόστιμο κέικ
Μερίδες: 8-10
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
Διαδικασία
- Για το εύκολο κέικ λεμονιού με ανθότυρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 10 x 23 εκ.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη κρέμα.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ.
- Χτυπάμε τώρα με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ανθότυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, καθαρίζοντας κάθε τόσο τα τοιχώματα του κάδου με μια ελαστική σπάτουλα.
- Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το αλεύρι και το ξύσμα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα