Style 06.03.2025, 21:06

Κέικ λεμονιού με ανθότυρο – 10 βήματα για μία εύκολη συνταγή

Δείτε τη συνταγή 

Αυτό το αφράτο κέικ συνδυάζει ανάλαφρες γεύσεις, θυμίζει το ιταλικό αντίστοιχο με ρικότα και λεμόνι (torta di ricotta e limone) και είναι ιδανικό συνοδευτικό του καφέ.

Υλικά για ένα νόστιμο κέικ

Μερίδες: 8-10

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. ανθότυρο νωπό, θρυμματισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

Διαδικασία

  • Για το εύκολο κέικ λεμονιού με ανθότυρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις περίπου 10 x 23 εκ.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια ανοιχτόχρωμη κρέμα.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε τώρα με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ανθότυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, καθαρίζοντας κάθε τόσο τα τοιχώματα του κάδου με μια ελαστική σπάτουλα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το αλεύρι και το ξύσμα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα