Δείτε την συνταγή
Το κέικ με μήλο και κανέλα είναι γευστικό και τέλειο για πρωινό, σνακ και συνοδευτικό του απογευματινού σου καφέ.
Υλικά
- 4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 5 κ.σ. ζάχαρη (για τα μήλα)
- 2 κ.. γλ. κανέλα (για τα μήλα)
- 4 αυγά
- 2 φλ. ζάχαρη για το κέικ
- 1 φλ. αραβοσιτέλαιο
- 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. σκόνη βανίλιας
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- βούτυρο για τη φόρμα
- άχνη ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βάζεις τα μήλα σε ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω ζάχαρη, κανέλα και τα ανακατεύεις
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός και προσθέτεις το αραβοσιτέλαιο, τον χυμό
- λεμονιού, τη βανίλια, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν
- Βουτυρώνεις τη φόρμα και ρίχνεις το μισό μείγμα από το μπολ
- Στρώνεις τα μήλα και ρίχνεις από πάνω το υπόλοιπο μείγμα
- Το ψήνεις για 1 ώρα
- Για να βεβαιωθείς ότι είναι έτοιμο τρυπάς το κέικ με μια οδοντογλυφίδα και αν δεν μείνει επάνω ζύμη μπορείς να το βγάλεις από το φούρνο
- Αφαιρείς το κέικ από τη φόρμα και όταν κρυώσεις πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: tlife.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα