Style 04.07.2024, 23:36

Συνταγή: Κέικ σοκολάτας ψυγείου

Τα υλικά και η εκτέλεση

Φανταστικό κέικ σοκολάτας ψυγείου που πρέπει να δοκιμάστε οπωσδήποτε! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 200 γραμ. σοκολάτα 60% ή 70%
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 40 γραμ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 60 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 22 εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα του κέικ.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν. Προσοχή, όχι να βράσουν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Με σύρμα ανάδευσης, τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά τα υλικά, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σχηματίζεται παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
  • Να τραβάς δηλαδή γραμμή με το δάχτυλο στη κουτάλα, και η γραμμή να μένει ανοιχτή.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνο, για 30 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Όταν βγει από το φούρνο, χάνει λίγο τον όγκο του, όπως τα σουφλέ.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα.
  • Για το με τη λιωμένη σοκολάτα ξεφορμάρουμε με προσοχή, και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
  • Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο, με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή: Κέικ με αραβοσιτέλαιο, φυστίκι και λεμόνι

Τιραμισού με φιστίκια Αιγίνης – Εύκολη συνταγή χωρίς αυγά

Τι να κάνετε με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα – 3 πεντανόστιμες συνταγές

Παγωτό μόνο με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα