Τα υλικά και η εκτέλεση
Φανταστικό κέικ σοκολάτας ψυγείου που πρέπει να δοκιμάστε οπωσδήποτε! Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 200 γραμ. σοκολάτα 60% ή 70%
- 400 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 40 γραμ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 4 αυγά
- 60 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα του κέικ δαχτυλίδι 22 εκ. ή βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα του κέικ.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να λιώσουν. Προσοχή, όχι να βράσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
- Με σύρμα ανάδευσης, τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά τα υλικά, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σχηματίζεται παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.
- Να τραβάς δηλαδή γραμμή με το δάχτυλο στη κουτάλα, και η γραμμή να μένει ανοιχτή.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνο, για 30 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν βγει από το φούρνο, χάνει λίγο τον όγκο του, όπως τα σουφλέ.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μία ώρα.
- Για το με τη λιωμένη σοκολάτα ξεφορμάρουμε με προσοχή, και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Το σερβίρουμε πάντα παγωμένο, με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα και φρούτα.
Διαβάστε επίσης:
Συνταγή: Κέικ με αραβοσιτέλαιο, φυστίκι και λεμόνι
Τιραμισού με φιστίκια Αιγίνης – Εύκολη συνταγή χωρίς αυγά
Τι να κάνετε με το τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα – 3 πεντανόστιμες συνταγές
Παγωτό μόνο με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα