Style 21.04.2024, 4:22

Κέικ βανίλιας με μύρτιλα

Έτοιμο σε μιάμιση ώρα 

Τα προσφιγμένα blueberries που προσθέτουμε στο γλάσο προσδίδουν σε αυτό το ζουμερό cake βανίλιας το εντυπωσιακό του χρώμα.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγα για τη φόρμα
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο για τη φόρμα
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους (250 γρ. συνολικό βάρος), σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 τσιπούρα αλάτι
  • 120 γρ. μπλε μούρα φρέσκα (αν δεν βρούμε, χρησιμοποιούμε raspberry)

Γλάσο

  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά + λίγη ακόμα, αν χρειαστεί
  • 4-5 προσφιγμένα blueberries (ή αντίστοιχα raspberry)

Τρόπος Οδηγίες 

  • Για να φτιάξουμε το cake βανίλια με blueberries, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, με αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του cake μήκους 20 εκ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες, για περίπου 1 λεπτό.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, ρίχνουμε στο βούτυρο την άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Δυναμώνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο και αέρινο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Σε άλλο μπολ δονάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το 1/3 μέσα στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Με τον ίδιο τρόπο ενσωματώνουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα blueberries και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, ώστε να σκορπίσουν παντού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε 3-4 φορές πάνω στον πάγκο.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Γλάσο

  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την άχνη με την κρέμα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο, ομοιογενές λευκό γλάσο.
  • Προσθέτουμε τα προσφιγμένα blueberries και ανακατεύουμε, ώστε το γλάσο να πάρει μια ωραία λιλά-θαλασσί απόχρωση.
  • Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε επιπλέον κρέμα (1 κουταλιά τη φορά) μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα τέτοια που να μπορούμε να περιχύσουμε το cake, χωρίς όμως να στάζει. Το χρησιμοποιούμε αμέσως, γιατί θα σφίξει όσο περνάει η ώρα.
  • Περιχύνουμε το cake με το γλάσο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Πηγή: gastrronomos.gr

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολες σπιτικές μπάρες βρώμης με μαύρη σοκολάτα

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα