Τα υλικά και η εκτέλεση
Μια καταπληκτική και εύκολη συνταγή για κινέζικο τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και γαρίδες που θα το φτιάχνετε συνέχεια.
Υλικά
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 4 καθαρισμένες γαρίδες
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. σουσαμέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 χρωματιστές πιπεριές (όλα τα χρώματα)
- 1 φλ. λίγα φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα ψιλά πράσινα αρακά
- 4 φλ. βρασμένο ρύζι
- 3 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- Λίγο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Πρώτα ψιλοκόβουμε το φιλέτο και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τη σόγια και το σουσαμέλαιο.
- Σκεπάζουμε κι αφήνουμε για 15 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με την μαρινάδα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο για 4 με 5 λεπτά.
- Το βγάζουμε σε πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, δυναμώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά.
- Με μια ξύλινη κουτάλα ανοίγουμε τρύπα στο φαγητό και σκάμε μέσα τα αυγά.
- Ανακατεύουμε τοπικά τα αυγά να αναμειχθούν.
- Μετά σπάμε σε κομμάτια το μαγειρεμένο αυγό και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο.
- Τέλος, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστό.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα