Style 03.04.2025, 1:30

Κοτόπουλο με ξινόχοντρο και πρόβειο γιαούρτι

Δείτε τη συνταγή 

Το κοτόπουλο γίνεται στο τηγάνι και ο ξινόχοντρος χυλώνει και ανακατεύεται με γιαούρτι σε μια εύκολη συνταγή, νόστιμη και χορταστική, ιδανική για τις κρύες ημέρες.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, ολόκληρα
  • 150 γρ. κρητικός ξινόχοντρος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 80 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με ξινόχοντρο και πρόβειο γιαούρτι , αρχικά ρίχνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, τον ξινόχοντρο, τη δάφνη και 300 ml ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες, να μουλιάσει.
  • Ρίχνουμε άλλα 300 ml ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να χυλώσει.
  • Παράλληλα, αλείφουμε με το λάδι καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» τα φιλέτα για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγο μαϊντανό.
  • Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τον τραχανά με το γιαούρτι στα πιάτα, βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα