Τα υλικά και η εκτέλεση
Το κοτόπουλο παπρικάζ είναι μια εύκολη συνταγή με πολύχρωμες πιπεριές & γιαούρτι!
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 χρωματιστες πιπεριές κομμένες σε φέτες
- Λίγο φρέσκο Θυμάρι
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)
Για το κοτόπουλο παπρικάζ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.
- Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.
- Αν το φτιάξετε με κομμάτια κοτόπουλου τότε προσαρμόζουμε το χρόνο βρασμού ανάλογα με το μέγεθος των μερίδων.
- Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα