Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Τι καλύτερο από μια ζεστή σούπα με μοσχαράκι και λαχανικά;
Αυτή η κρεατόσουπα που με την προσθήκη φιδέ αποκτά σώμα και γίνεται άκρως χορταστική και απολαυστική.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μικρούς κύβους
- 1 πατάτα, σε κύβους 2-3 εκ.
- 1 καρότο, σε μέτριες ροδέλες
- 1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
- 1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους 2-3 εκ.
- 100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 φωλιά φιδές, χοντροσπασμένος
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με λαχανικά και φιδέ, αρχικά, βάζουμε το μοσχάρι με 1 ½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει.
- Στη συνέχεια, ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον φιδέ, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο φιδές.
- Σερβίρουμε, την κρεατόσουπα με λαχανικά και φιδέ, με ψωμί και ελιές.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα