Είναι ένα γλυκό απολαυστικό
Βγάλτε μια κατσαρόλα και ξεκινήστε. Μικρός, μεγάλος, κανείς δεν λέει όχι σε μια κρεμ σοκολά. Γλυκό κλασικό, γλυκό απολαυστικό, κλείνει τέλεια γεύματα και δείπνα.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
- 2 κουτ. σούπας ρυζάλευρο (όχι η παιδική τροφή)
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. κουβερτούρα με 70-72% κακάο, σε μικρά κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κρεμ σοκολά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο, το κακάο και τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά και να σχηματιστεί μια κρέμα πυκνόρρευστη.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να λιώσει.
- Σκεπάζουμε το μπολ σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά – όχι περισσότερο, για να μη σφίξει πολύ η κρέμα.
- Τη μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες, για να σερβίρουμε την κρέμα κρύα.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Κροτίδα έσκασε στο χέρι 15χρονου – Στο νοσοκομείο με τραύματα
Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Αρκαλοχώρι το επίκεντρο
Τουρισμός: Δυναμικό ντεμπούτο κάνει η σεζόν – Στoυς δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς η Κρήτη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα