Style 06.05.2024, 2:18

Κρεμ σοκολά

Είναι ένα γλυκό απολαυστικό 

Βγάλτε μια κατσαρόλα και ξεκινήστε. Μικρός, μεγάλος, κανείς δεν λέει όχι σε μια κρεμ σοκολά. Γλυκό κλασικό, γλυκό απολαυστικό, κλείνει τέλεια γεύματα και δείπνα.

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 2 κουτ. σούπας ρυζάλευρο (όχι η παιδική τροφή)
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. κουβερτούρα με 70-72% κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό

Διαδικασία

  • Για να ετοιμάσουμε την κρεμ σοκολά σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο, το κακάο και τη ζάχαρη.
  • Βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθούν τα στερεά υλικά και να σχηματιστεί μια κρέμα πυκνόρρευστη.
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να λιώσει.
  • Σκεπάζουμε το μπολ σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά – όχι περισσότερο, για να μη σφίξει πολύ η κρέμα.
  • Τη μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε, βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες, για να σερβίρουμε την κρέμα κρύα.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κροτίδα έσκασε στο χέρι 15χρονου – Στο νοσοκομείο με τραύματα

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Αρκαλοχώρι το επίκεντρο

Τουρισμός: Δυναμικό ντεμπούτο κάνει η σεζόν – Στoυς δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς η Κρήτη


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα