Δείτε τη συνταγή
Μια υπέροχη κρέμα που θα φτιάξουμε με φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα. Θα τη χρησιμοποιήσουμε σε τάρτες ή και σαν μαρμελάδα για όπου θελήσουμε.
Υλικά
Βάρος: για βάζο 400 γρ.
- 250 γρ. φρούτα δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα και αποψυγμένα
- 30 γρ. χυμός λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδας, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 230 γρ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 μεγάλοι κρόκοι
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Διαδικασία
- Για την κρέμα (curd) με φρούτα του δάσους, ξεκινάμε πολτοποιώντας τα φρούτα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα σουρώνουμε. Θα μείνει περίπου 200 γρ. πούλπα.
- Σε ανοξείδωτο μπολ βάζουμε την πούλπα μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και τη ζάχαρη και το τοποθετούμε σε μπεν μαρί (δηλαδή το στερεώνουμε στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τους κρόκους μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών στο ανοξείδωτο μπολ στο μπεν μαρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί.
- Μετά από 9-10 λεπτά, η κρέμα θα έχει πήξει και θα στερεώνεται στο κουτάλι. Για καλύτερο έλεγχο, όμως, προτείνουμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 80°C, η κρέμα είναι έτοιμη και αποσύρουμε από το μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε να αναμειχθεί.
- Αδειάζουμε σε βάζο, αφήνουμε να κρυώσει και μετά το διατηρούμε με κλεισμένο το καπάκι στο ψυγείο.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα