Style 07.05.2025, 9:12

Κρεμμύδια: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τα διατηρείτε στο ψυγείο

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος 

Συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε τα φρέσκα προϊόντα στο ψυγείο, προτού διαπιστώσουμε ότι έχουν σαπίσει, χωρίς να κατανοούμε τον λόγο.

Τι κάναμε λάθος;

Ειδικοί λένε ότι αν για παράδειγμα τα κρεμμύδια σας χαλάνε γρηγορότερα από το αναμενόμενο, μάλλον φταίει το γεγονός ότι τα αποθηκεύετε λάθος και δεν θα έπρεπε να τα τοποθετείτε στο ψυγείο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν τη μετατροπή των αμύλων σε σάκχαρα, γεγονός που κάνει τα κρεμμύδια να γίνονται μαλακά και πολτώδη.

Οι ειδικοί τροφίμων, προτείνουν αντίθετα να τα αποθηκεύετε σε ένα σκοτεινό, αλλά καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή συρτάρι.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε ντουλάπι που είναι πολύ ζεστό, καθώς αυτό θα ενθαρρύνει τα κρεμμύδια να βλαστήσουν. Τα κρεμμύδια, όπως και τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είναι ακόμα ζωντανά όταν τα τρώμε.

Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα συνεχίζουν να αναπνέουνκαίγοντας οξυγόνο και ζάχαρη για να παράγουν ενέργεια – και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα αποθηκεύσουμε.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα