Όταν τα λαχανικά με ρίζες, όπως τα κρεμμύδια, κρυώνουν, η αντίδρασή τους είναι να αρχίσουν να μετατρέπουν τα αποθέματα αμύλου τους σε ζάχαρη για να παρέχουν ενέργεια στο φυτό.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα καρότα μπορεί να είναι πολύ πιο γλυκά αν έχουν συγκομιστεί μετά από μια ιδιαίτερα ψυχρή περίοδο.
Ωστόσο, αυτή η διαδικασία προκαλεί επίσης το μαλακότητα των κρεμμυδιών και τη γρηγορότερη φθορά τους.
Από την άλλη πλευρά, όταν τα κρεμμύδια ζεσταίνονται, η αντίδρασή τους είναι να αρχίσουν να καίνε τα σάκχαρά τους για να αναπτύξουν βλαστούς και να παράξουν ένα νέο φυτό.
Τα κρεμμύδια που βλαστάνουν δεν είναι δηλητηριώδη και μπορείτε ακόμη και να φάτε τους πράσινους βλαστούς που παράγουν.
Ωστόσο, τα κρεμμύδια μπορεί να είναι σημαντικά πιο πικρά, καθώς θα έχουν ήδη καταναλώσει πολλά από τα σάκχαρα που τους δίνουν τη γνωστή γεύση τους.
Εκτός από τη θερμοκρασία, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει επίσης να κρατάτε τα κρεμμύδια μακριά από το ψυγείο λόγω των υψηλών επιπέδων υγρασίας που μπορεί να ευνοήσουν τη σήψη.
Επίσης καλό είναι αν αποφύγετε να τα έχετε μέσα σε πλαστική σακούλα, καθώς προκαλούν μεγάλη υγρασία και κάνουν τα κρεμμύδια να σαπίσουν πιο γρήγορα.Το Iowa State University συμβουλεύει: “Τοποθετήστε τα ξερά κρεμμύδια σε μια σακούλα με πλέγμα, μια παλιά νάιλον κάλτσα, ένα συρμάτινο καλάθι ή ένα κιβώτιο”.
Εάν χρησιμοποιείτε ένα ζευγάρι νάιλον κάλτσες ή καλσόν για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια σας, μπορείτε να τα σπρώχνετε ένα-ένα μέσα στα πόδια για να κάνετε μια στοίβα και στη συνέχεια να τα δένετε στην κορυφή. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για μακροχρόνια αποθήκευση, αν έχετε κάπου να κρεμάσετε το καλσόν, καθώς αυτό θα επιτρέψει άφθονη ροή αέρα για να διατηρηθούν τα κρεμμύδια φρέσκα.
Ωστόσο, τα κρεμμύδια σε φέτες ή καθαρισμένα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, όπου μπορούν να διατηρηθούν έως και δύο εβδομάδες στη σωστή θερμοκρασία.
Σε αντίθεση με τα ολόκληρα κρεμμύδια, τα κομμένα κρεμμύδια θα πρέπει να τυλίγονται σφιχτά σε αεροστεγές υλικό ή μεμβράνη για να αποφεύγεται η αποσύνθεσή τους.
Το αέριο αιθυλένιο, ένας φυσικός υδρογονάνθρακας που παράγεται από τα φρούτα, επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των φυτών που εκτίθενται σε αυτό.
Δεδομένου ότι αυτό μπορεί να συσσωρευτεί στα κλειστά όρια του ψυγείου, είναι καλύτερο να διασφαλίζετε ότι τα ευαίσθητα φρούτα και λαχανικά διατηρούνται σε αεροστεγή δοχεία.