Style 20.10.2024, 22:54

Συνταγή για γαλοπούλα κοκκινιστή με ζυμαρικά

Τα υλικά και η εκτέλεση

Κρεμώδη ζυμαρικά με γαλοπούλα κοκκινιστή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε γευστικά τη γαλοπούλα.

Υλικά

  • 300 γρ. στριφτά ζυμαρικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλα ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • Λίγη ρίγανη
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Λίγο κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Καρυκεύουμε σε ένα μπολ τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον πελτέ και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά.
  • Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
  • Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη γαλοπούλα το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών.
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα και βράζουμε για λίγα λεπτά, να δέσει.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να επικαλυφθούν από την κρεμώδη σάλτσα και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1–2 λεπτά ακόμα.
  • Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά.
  • Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά πριν στεγνώσει.
  • Σερβίρουμε τα στριφτά ζυμαρικά όσο είναι ζεστά και ζουμερά γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα