Τα υλικά και η εκτέλεση
Κρεμώδη ζυμαρικά με γαλοπούλα κοκκινιστή. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μαγειρέψετε γευστικά τη γαλοπούλα.
Υλικά
- 300 γρ. στριφτά ζυμαρικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φιλέτο στήθος γαλοπούλα ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά σε μικρά καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά καρέ
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- Λίγη ρίγανη
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- Λίγο κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Καρυκεύουμε σε ένα μπολ τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον πελτέ και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 3 λεπτά.
- Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασαν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι με τη γαλοπούλα το τυρί κρέμα και το νερό των ζυμαρικών.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα και βράζουμε για λίγα λεπτά, να δέσει.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να επικαλυφθούν από την κρεμώδη σάλτσα και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1–2 λεπτά ακόμα.
- Αν θέλουμε πιο αραιή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό από τα ζυμαρικά.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά πριν στεγνώσει.
- Σερβίρουμε τα στριφτά ζυμαρικά όσο είναι ζεστά και ζουμερά γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα